Batavia Stad

Op een kwartier rijden van Van der Valk Hotel Lelystad bevindt zich Batavia Stad, de grootste fashion outlet van Nederland. Hier vindt u een enorm aanbod aan verschillende winkels waar spullen van ruim 250 internationale merken worden verkocht. Houdt u van shoppen en goede deals? Dan mag een bezoek aan Batavia Stad niet ontbreken tijdens uw verblijf bij Hotel Lelystad! 

Geschiedenis 

Batavia Stad is geopend in 2001 als het eerste outlet centre van Nederland. De naam 'Batavia' is afgeleid van het VOC-schip De Batavia en ook de architectuur van het winkelcentrum is gebaseerd op de bouwstijl uit de 17e eeuw. Het winkelcentrum lijkt op een vestingstad, compleet met een stadsmuur, autovrije straten en drie stadspoorten. In 2008 en 2009 werd de outlet uitgebreid en vergroot. Sindsdien ligt Batavia Stad direct aan het Markermeer. In 2015 kwamen er nog eens 45 winkels bij: hedendaags telt het winkelcentrum maar liefst 150 winkels. 

Aanbod 

Zowel winkels als horecagelegenheden behoren tot het aanbod van Batavia Stad. In het winkelcentrum vindt u alles wat u nodig heeft: kledingwinkels, parfumeries, schoenen- en lingeriezaken en winkels met sport- en buitenkleding. Ook veel huis-tuin-en-keuken benodigdheden zijn te koop in Batavia Stad. Denk aan winkels met keukenmachines, potten en pannen en serviesgoed. Onder de horecagelegenheden in Batavia Stad vallen ketens als McDonald's, Subway, La Place en Starbucks. Kortom, bij Batavia Stad vindt u voor ieder wat wils! 

Omgeving 

Op loopafstand van Batavia Stad bevinden zich de Oostvaardersplassen. Hier kunt u een heerlijke wandeling maken of varen over het prachtige waterlandschap. Even verderop vindt u Batavialand, compleet met een replica van het schip 'De Batavia' en een museum. Ook het centrum van Lelystad is een aanrader tijdens uw verblijf bij Hotel Lelystad: hier vindt u gezellige restaurantjes en winkels. 

Nog meer inspiratie opdoen voor uw verblijf in Van der Valk Hotel Lelystad? Bekijk dan onze tips voor de omgeving.