Wandelen

Wandelen in de omgeving van Van der Valk Hotel Lelystad is een ware ontdekking. Houdt u van een stevige wandeling dan bent u dichtbij Lelystad Airport en Luchtvaartmuseum Aviodrome om vliegtuigen te spotten. Wilt u liever de natuur in? Ook dat is dichtbij: Ontdek dichtbij Natuurpark Lelystad en ga schommelen met de kids of wandel naar het Nationaal Park Nieuwland of de prachtige Oostvaardersplassen en ga vogels en andere wilde dieren spotten. 

Natuurpark Lelystad

Lelystad heeft een prachtig natuurpark dichtbij Van der Valk Hotel Lelystad gelegen. Dit natuurpark heeft een speeltuin voor kinderen, maar ook een prachtig gebied waar u met uw hond kunt rondlopen. In dit park kunt u wilde dieren tegenkomen zoals herten, ooievaars, bevers, otters, wilde zwijnen en elanden. Hoe mooi zou dat zijn? Oog in oog met zo'n prachtig dier.

Nationaal Park Nieuwland

Aan de overkant van de A6, waar de Ooievaarsplas en de Reigersplas liggen, bevindt zich het Nationaal Park Nieuwland. Dit park bestaat uit driekwart water, kunt u nagaan hoeveel waterdieren er aanwezig kunnen zijn en wat voor waterparadijs dit nu al is voor de dieren. Het bijzondere aan dit park is dat dit door mensenhanden uit water gemaakt is, de Lepelaarsplassen is een bekende plas.  

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn onderdeel van Nationaal Park Nieuwland en ontstaan door de drooglegging van de Flevopolders (daardoor een relatief jong gebied). Dit natuurgebied ligt tussen Almere en Lelystad en is een prachtig gebied om te wandelen. Er zit een bezoekerscentrum en een wereldberoemd paviljoen om te eten. Als u tussendoor honger krijgt in lunch/borrel/high tea of zin hebt in een simpel bakje koffie of thee is dit de plek. Deze Oostvaardersplassen heeft 2 ingangen en een leuke fun fact is dat dit gebied 5 meter onder zeeniveau ligt en maar liefst 30 verschillende vogelsoorten telt.