Duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Lelystad

Duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Lelystad

Als familiebedrijf streven we naar duurzaam ondernemen en gastvrijheid. Ons doel is om het horecabedrijf Van der Valk voor de toekomst te waarborgen. We investeren in duurzaamheid en streven naar balans tussen People, Planet en Profit. Onze dochterondernemingen passen duurzame bedrijfsvoering toe in alle processen, met oog voor gezondheid, vitaliteit en efficiëntie.

Inspireer ons

De wereld om ons heen blijft veranderen en daarom blijven wij graag meebewegen. Heeft u ideeën hoe we ons hotel nog groener kunnen maken? Laat het ons gerust weten door te mailen naar info@lelystad.valk.com

Duurzaamheid

Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en voor de zakelijke markt. Het keurmerk stelt eisen op het gebied van milieu en natuur. We zijn bijna in bezit van dit keurmerk. We gaan voor (het Green Key keurmerk) GOUD!

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Lelystad is het stimuleren van milieuvriendelijk transport. Ons hotel biedt verschillende oplaadpunten voor elektrische auto's. Hiermee moedigt het hotel gasten en medewerkers aan om te kiezen voor duurzamer vervoer.

Duurzaamheid

Housekeeping

We bieden onze gasten de mogelijkheid om ook ‘groen’ te kiezen. Hierbij stimuleren wij bijvoorbeeld gasten die langer dan één nacht verblijven, tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Indien gasten twee of meer nachten verblijven kunnen zij er ook voor kiezen om handdoeken te hergebruiken. Zo besparen we water en energie.

Een van de belangrijkste stappen die Van der Valk Hotel Lelystad heeft genomen om duurzaam te zijn, is het investeren in energie-efficiëntie. Het hotel heeft geavanceerde systemen geïmplementeerd om energie te besparen, zoals LED-verlichting, slimme thermostaten en zonnepanelen op het dak. Deze maatregelen helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van het hotel.