De leukste highlights in Lelystad

Van der Valk Hotel Lelystad ligt aan de rand van het centrum van een van de nieuwste steden van Nederland. Lelystad heeft enorm veel te bieden voor jong en oud. Of u nu van musea, natuur of shoppen houdt, Lelystad kan het allemaal. Laat u inspireren door onderstaande highlights en maak uw verblijf bij Hotel Lelystad onvergetelijk! 

Musea 

Hoewel Lelystad relatief klein is, kent de stad maar liefst 5 musea! Veruit de bekendste is Luchtvaartmuseum Aviodrome, het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. In dit museum ontdekt u een wereld vol avontuurlijke vliegtuig- en ruimtevaartactie. Het museum biedt gratis rondleidingen, een 4D-film en nog veel meer uitdagende activiteiten.  

Voor liefhebbers van de Nederlandse geschiedenis is Batavialand een must see. Batavialand bestaat uit een werf en een museum vol leuke activiteiten voor alle leeftijden. Duik in de geschiedenis van Nederland, het land van water en breng een bezoekje aan de wereldberoemde reconstructie van het zeventiende-eeuwse VOC-schip de Batavia. Wilt u zich onderdompelen met geschiedenis in een historisch museum? Dan zijn Batavialand, Vliegend Museum Stichting Vroege Vogels en de Prehistorische Nederzetting Swifterkamp echte aanraders. 

Natuur 

De omgeving van Lelystad beschikt over prachtige, jonge natuur. Kom volledig tot rust in Natuurpark Lelystad. Dit park is aangelegd voor de dieren, die hier vrij leven in zeer ruime gebieden. Kilometerslange fiets- en wandelpaden slingeren door het bosrijke gebied, waardoor een fietstocht of wandeling een ontdekkingstocht door de natuur is.  

Een plek waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en de ouders kunnen uitrusten is het Belevenissenbos. Het grootste speelbos van Nederland herbergt 40 hectare ‘natuurlijk spelen’. Er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen en kilometers aan wandelroutes en waterpartijen.  

Shoppen 

In Lelystad vindt u een van de bekendste winkelcentra van Nederland: Batavia Stad Fashion Outlet. Dit charmante winkelcentrum, met sfeervolle straatjes en pleinen en unieke architectuur is een shopping walhalla voor de echte liefhebbers van mode. Ruim 250 internationale mode- en lifestylemerken als Hugo Boss, Scotch & Soda, Michael Kors en Tommy Hilfiger wachten op u om u te inspireren met de laatste trends en meer. 

Wilt u meer ontdekken over Lelystad en omgeving? Bekijk dan de pagina met toeristische informatie!